hits

16 tegn på en dårlig venn


 Har du en dårlig venn, eller mistanke for det?

Her er mine tips på hvordan å gjenkjenne dårlige venner, men du må og huske å føle og tenke litt selv. Ikke ta alt bokstavelig, det er forskjell på typiske vennekrangleler og dårlig venn.

 

  1. Dårlige venner leter etter feil ved deg.
   De ønsker å bli mer som deg, og er ofte sjalu på alt det du eier, men de er flink til å skjule det. Det er derfor de lyver om seg selv fordi de tror det gir dem bedre selvtillit.
    
  2. De skryter seg selv opp i skyene, med mer enn det som er sant.

    
  3. De bruker alltid sarkasme og ironi.
   De sier sjeldent ting rett ut som det er, og må nesten alltid pakke inn det de sier med sarkasme og ironi, selv i situasjoner det ikke er ønskelig.
    
  4. Du føler du gir og gir, uten å få noe tilbake. 
   Dårlige venner tar ofte uten å gi noe tilbake. De vil at noen skal støtte dem, men er ikke interessert i å støtte tilbake.
    
  5. De bruker deg og kommer på unnskyldninger.
   Dårlige venner kommer ofte på unnskyldninger om alt fra det ene til det andre. Det kan være alt fra "men er du en dårlig venn?" Du føler deg ofte brukt og som et offer for vennen din.    
  6. Du kan ikke stole på han/henne.
    
  7. De suger energien ut av deg.
   Du merker energien din forsvinner. Du tar mindre initiativ, gleden forsvinner og du er kanskje deprimert og trist? Et godt forhold er når begge part kan få vokse personlig. 
    
  8. Du har all skyld.
   Om du alltid må forsvare deg, enten at du føler deg misforstått eller noe ved deg alltid er problemet, kan det være et tegn på en dårlig venn. Det skal ikke være sånn at du alene er problemet til alt som oppstår.
    
  9. Du prøver desperat å holde forholdet oppe.
   Du føler du ofte sier; "men vi har alltid kjent hverandre så lenge jeg kan huske", bare for å holde forholdet i livet. 
    
  10. Du blir latterliggjort for dine synspunkter.
   Dårlige venner får deg ofte til å føle deg dum, bare fordi du har et annet synspunkt enn de har. De kan ikke respektere at du ikke bestandig mener det samme. De vil alltid motarbeide deg på et vis, og helst få deg til å føle som om du er "taperen". Det er du som har misforstått og gått for langt over grensen. De kan ofte kommemed nedverdigende kommentarer. De er flinke til å manipulere deg til å føle skyld og skam.
    
  11. De prøver å imponere andre på din bekostning.
   De går til andre rett etter å ha snakket med deg, og prøver ansikt til ansikt å imponere dem på din bekostning. Det er du som er hovedpersonen i vitsene. De ler av deg, og ikke med deg.
    
  12. Du føler at du alltid taper.
   Når dere er sammen, eller har en diskusjon føler du deg alltid som om du blir taperen. Vennskapet blir ensidig, og du er ikke sikker på om de ville legge merke om du ga helt opp forholdet.
    
  13. De vil ikke at du skal ha det bra.
   Dårlige venner har ikke lyst til at du skal ha det bra, og ha en positiv aktivitet i en eller annen form hvor du får utviklet deg. De vil helst ikke at du skal utvikle deg i det hele tatt. 
    
  14. Å se vennens navn ringe på telefonen din, men du har ikke lyst til å svare.
   Bare å se vennens navn ringe eller sende melding på telefonen din, og du ikke har lyst til å svare er annet tegn på at du har en dårlig venn! Du føler en sterk frykt for å svare fordi du allerede vet hvordan det vil bli. Det er du som gir og gir, uten å få noe tilbake. Vennen din har all oppmerksomhet, og vil bare bruke deg som sin støtte. 
    
  15. De får deg til å føle misunnelse.
   Noen ganger kan de gjøre ting du har hatt ønske om / lyst til i en ganske lang stund, for så å fortelle det til deg, gjerne i en slags overhyggelig tone at de skal gjøre det.
    
  16. De inkluderer deg ikke.
   Hvis dere er en vennegruppe, og du føler det er ofte du som blir holdt utenfor. De unngår å inkludere deg. har hemmeligheter for hverandre, bortsett fra deg. Du prøver å fortelle om det du føler, men de vil ikke lytte. Gode venner inkluderer alltid alle sammen.
    

 

Du bør også lære å kjenne på følelsene inni deg. Hvordan føler du deg angående vennen(e) din(e)?

Et tips er å ha i bakhodet at alle mennesker og har dager der vi føler for å ikke være så sosial. Noen ganger kan en og være sliten som for eksempel dersom det har vært noe ekstra med familie eller jobbgreier, slik som det alltid kan skje. Det behøver ikke være noe negativt med det angående vennskapet deres.

Dersom du har en dårlig venn så er det gjerne helt annerledes og noe som er og har vært vedvarende over flere måneder, eller muligens år. Du vil også kjenne det inni deg (som f.eksempel at du føler deg brukt, du gir og gir...fokuserer bare på feilene ved deg, ryktespredning, med mer.).

I alle venneforhold kan det og være små vennekrangler, som man fort blir venner av igjen. Denne listen er ikke ment å være til de som har typiske vennekrangler


 

Les andre innlegg fra denne bloggen:

 Spørsmål: Har du andre tips på hvordan gjenkjenne dårlige venner?  

 

50 kommentarer

stian

13.06.2014 kl.22:59

jeg har to venner som kommer til meg for å spille. De kommer til meg bare for å spille

opsi

23.07.2014 kl.15:23

Dette var nyttig! :)

ærlend

24.07.2014 kl.10:47

kom me nettopp unna en venn som er nøyaktig slik.

25.07.2014 kl.17:43

Må si at dette var til stor hjelp,det er så utrolig bra at du skrev dette innlegget!<3

ida kristine :)

16.08.2014 kl.11:21

har det sånn akkurat nu !!!

Lise Ingebrightsen

17.08.2014 kl.13:04

Bra innlegg. En annen måte man kan gjenkjenne dårlige venner på, de er ofte overhyggelig. Feks så kan de være kjempekjempe interessert i deg i et øyeblikk (når de er alene med deg), og smilende og glad og vil være sammen med deg, men i et annet - da det er andre med dere, er den vennen plutselig ikke særlig interessert i deg, og som regel uhyggelig/stygg/slem mot deg.

30.08.2014 kl.17:47

takk for tipsene:-) bra lista

Åle Fig

30.08.2014 kl.22:24

Bra liste dette her da .

Yngvild M.

31.08.2014 kl.22:59

Bra liste :) <3

Helle Langsvei

31.08.2014 kl.23:01

"Rumors are cared by haters, spread by idiots and acceptet by fools", deler den!

Anna

02.09.2014 kl.17:22

liiiker :))

ina

29.09.2014 kl.19:14

kjente meg igjen i dette!

Lise

23.10.2014 kl.22:16

<3

22.02.2015 kl.17:02

Bra liste

Per O.

13.04.2015 kl.18:42

Jeg kjente meg igjen om en kompis jeg har.

19.04.2015 kl.13:07

Dårlige venner spytter på deg når du gjør noe dem ikke liker

29.04.2015 kl.10:16

Er ikke alltid like lett oppdage dårlige venna.....

Synd det er sånn

05.05.2015 kl.12:08

Punkt 1, 4. Og 9.

Det stemte overens

16.05.2015 kl.19:59

Hvis det pågår i lang tid uten form for mulighet komme seg vekk fra forholdet(hvis ei på skole,jobb) og du ikke på hverdagene kan unngå se personen, da kan du stå i fare for å sprekke. Du er ikke svak selv om du sprekker å tar hevn... Da har du bare vært sterk for lenge at boblen sprekker....

Daniel

01.06.2015 kl.10:40

Godt skrevet!

Merethe

17.06.2015 kl.12:43

Kjente meg igjen utifra noen jeg kjenner på punkt 2 spesielt.

Yoni

19.06.2015 kl.22:38

Dette var veldig bra

Stå på vidre

Gutt

30.06.2015 kl.18:03

Jeg har dårlige venner men det som er greia er at hvem skal jeg være venner med da hvis alle er dårlige venner

Gode venner

01.07.2015 kl.11:04

Gutt: Du skriver du bare har dårlige venner, og da må du nok ta en avgjørelse om å finne deg noen nye venner. Tiden din er nok også inne til det. Oppsøk nye miljøer, hobbyer / aktiviteter, der finner man som oftest nye venner! Finn npe nye prosjekter eller hobby du kan holde på med innimellom, eller kanskje du allerede har en hobby du liker? En hobby trenger heller ikke koste så mye, hobby kan være så mangt. Det finnes sikkert også treff, o.l. innen ditt interessefelt du kan delta på? Kanskje får du deg noen nye venner på slike treff? Skader ikke prøve, og treff, o.l. er det mye av, jeg vet ikke hva du er interessert i, så er vanskelig å si i konkret, men håper kommentaren min var litt til hjelp på veien.

Det er ikke nødvendig å ha venner som bare er dårlige og gjør seg selv i dårlig humør etter å ha vært sammen med dem.

I en periode er en nok litt alene., i en overgang til med bedre venner. Ingenting er permanet i livet. Håper det ordner seg for deg.

Mathea

01.09.2015 kl.20:38

Vi er 3 men av og til sitt den ene på nettbrettet og sier passordet til den andre mend den trjede får ikke vite det den ene sier til den tredje det er kun den og den...osv som veit det den trjede blir jo lei seg hva kan vi/eg gjøre?? Har du tips?? Hilsen Jente 9år

Gode venner

02.09.2015 kl.14:09

Mathea: Hei, og takk for kommentar. :-)

Først og fremst, passord skal og bør en helst ikke si til andre, selv ikke sine aller beste venner. Det er personlig og privat. Men uansett, for meg hørtes det ut som to av disse utestenger den ene. Dere sitter i en gruppe på 3, da er det naturlig at alle skal få bli inkludert. Jeg forstår godt at den tredje blir lei seg, for dette er ikke normalt i et vennskapsforhold.

Tips: Inkludere alle! Å føle seg utenfor over lang tid er også en form for mobbing, og det de to andre gjør er å utestenge den tredje personen. De er ikke gode venner. Den tredje som ikke blir inkludert bør si ærlig på en rolig måte til de andre hva han eller henne føler, at han eller henne blir lei seg og forklare hele situasjonen. Hvis ikke de to andre fortsatt ikke vil inkludere den tredje personen, er det kanskje lurt for den tredje å finne seg nye og bedre venner. Jeg vet det er tungt, og kan spesielt virke det i en overgangsfase.

Hvis problemet fortsetter vil jeg anbefale ta det opp med en voksen eller lærer, så de kan gjøre noe handling med det og sørge for at alle blir inkludert. Evt. så kan skolen ha en undervisningstime om mobbing og inkludering, og ikke minst nettbruk og dette med passord at en ikke bør si dette til andre.

Håper det ordner seg for alle tre, og at det går bra!

Mathea

02.09.2015 kl.16:48

Takk for tipset😃

Gode venner

04.09.2015 kl.13:27

Mathea: Bare hyggelig!:-)

Mari Yamina

04.11.2015 kl.16:08

Jeg har mistanker av og til. Har opplevd noen som kan sladre litt om andre, i mitt nærvær. Nå er jo sladder normalt, av og til, men er liksom sånn sladder man må ta med en klype salt, og da kan man lure på om vedkommende sladrer om en selv, når en ikke er til stede. Dessverre er det vanskelig å kutte ut dårlige venner, fordi man er litt redd for å bli ensom. Har hatt dårlige venner før, og klart å kutte dem ut, tilslutt. Men det kan kreve mot.

Samtidig er jeg litt usikker på om jeg vil kutte ut en venninne. Ikke fordi jeg opplever at hun er en dårlig venn, men fordi vi krangler ofte. I tillegg er hun dårlig til å lytte, og det kan være litt frustrerende, fordi jeg opplever at jeg aldri får uttrykt det jeg mener, på en skikkelig måte. Og jeg har nok kanskje vært den dårlige vennen noen ganger, jeg også, men mener at man bør i hvertfall ta selvkritikk.

Karoline

26.06.2016 kl.00:35

Bra innlegg.... som beskriver godt forholdet til en av mine venner akkurat nå.

http://hevhodet.blogg.no/

01.07.2016 kl.04:13

Så utrolig fin blogg du har :) knall bra skrevet!

hmm

23.08.2016 kl.17:25

Kjenner meg igjen i noe av det du sier, har en venn som gang på gang uansett hva situasjonen er, så innrømmer han aldri egene feil,

Men det verste er at han har svindlet meg for penger, og ikke minst flere ganger vist jeg og han har avtalt noe han har sverget og lovet på at vi skal treffes. også gang på gang så driter han i å gi noen som helst lyd fra seg, sender ikke sms ingenting, dagen etter når jeg konfortrer han med det, så sier han ikke unnskyld engang. Han sier ikke unnskyld selvom alt er på det rette til at han skulle gjort det.

Kari

25.10.2016 kl.19:30

Jeg synes dette var ei fin liste.

Ingrid

21.03.2017 kl.14:52

føl på det som er rett.

men ikke ta alt bokstavelig.

noen ganger kan folk virke til å være en dårlig venn, men de er ikke klar over det selv. det bare skjer, fordi de ikke er helt bevisst på det. kanskje har det også mange problemer de sliter med selv, som noe psykisk... helse... og da er dem såklart ikke en dårlig venn.

Petter Mo

11.04.2017 kl.13:58

Knæll bra blogg!

Per

17.05.2017 kl.20:43

Jeg har en venn som uansett hvor åpenbart det han har gjort er hans feil klarer han å vri det til å bli min feil.

31.05.2017 kl.16:03

hei. kan du skrive et innlegg om forskjellen på kollega og venn?

Gode venner

12.07.2017 kl.16:20

Anonym: Det er notert =)

18.06.2017 kl.11:24

Jeg har for tiden bare venner som er dårlige venner, og alt på denne lista stemmer veldig godt.

Det jeg trenger er tips til hvordan komme seg videre og få nye venner.

Jeg har prøvd å fått nye venner, men det ender opp med at disse nye vennene mine blir venn med de gamle...

Gode venner

12.07.2017 kl.16:22

Anonym: Les innlegget mitt fra juni 2017 her om det = http://godevenner.blogg.no/1498049275_hvordan_komme_seg_vekk_fra_drlige_venner.html

Merk at det er kun mine egne erfaringer.

E

27.06.2017 kl.03:31

Siste..

Lilja

07.07.2017 kl.10:59

Hmm. Viss jeg kjente meg igjen på 7 av disse, betyr det at jeg har en dårlig venn? Venninen min bruker veldig mye sarkasme og ironi, himler med øynene og kaller folk stygge ting som : dust og jævel osv. I tilleg vet vi at hun har baksnakket alle i vennegjengen min. Vi har prøvd og tatt det opp med henne men hun bare nekter.vi VET hun lyver der fordi alt vi vet har en av bff-ene mine fortalt at hun har sagt. Hun har nylig innrømmet at hun har sagt det men påstår hun ikke mente det på en slem måte. Spørsmålet er da: hvorfor skulle ikke dem andre vennene mine si det hvis det ikke var slemt ment? Bare så dere vet det har vi i vennegjengen vår utenom hun som baksnakker bestemt oss for og fortelle til hverandre det hun har sagt om oss. Hvordan får vi henne til og innrømme det og hva gjør vi etter det? Plis svar! Hilsen jente 12

Gode venner

12.07.2017 kl.16:20

Lilja: Hei hei, og beklager for litt sent svar! =) Det trenger ikke bety en dårlig venn. Ikke ta alt du leser på internett bokstavelig. Du må også føle litt selv, kjenne på følelsene på hvordan du føler inni deg angående venninnen.

Noen bruker mye sarkasme og ironi og slikt fordi de er sånn av personlighet. Kanskje kan det hjelpe å respektere henne som hun er. Selv om hun er som det, så betyr det ikke at du/dere trenger å være enig i det.

Ikke bry deg om at hun baksnakker deg / dere! Det forteller mest om henne, som gjør det enn deg og resten av vennegjengen. På header bilde (skrivebordsbakgrunn, ikke mobilvisning) har jeg dette sitatet: "Bry deg ikke om folk som baksnakker, dette er bare mennesker som leter etter feil i andre".

Personlig tror jeg ikke dere kan gjøre noe for å få henne til å innrømme, annet enn å bare respektere og akspetere, så mulig med tiden når dere blir litt eldre så skjer det noe.. og da slutter hun med dette. Husk på at det er ingen som egentlig liker å bli fortalt hva de skal gjøre. Hvis hun ikke vil innrømme, så trenger hun ikke det. Det er slik jeg ser det. Ikke press henne, det kan hende hun føler seg presset når alle på en måte er mot henne.

Hvis hun er veldig plagsom og fortsetter kalle stygge ting, så vil jeg anbefalle å si ifra til en voksen eller en lærer om problemet, og at hun kaller folk stygge ting fordi det er også en form for mobbing. Om det ikke hjelper og hun fortsetter med å være slem og si stygge ting, kan dere prøve å sette henne litt på plass. Hold dere unna og trekk dere unna henne de gangene hun himler med øynene, kaller folk stygge ting og sånt som det. Da kan det hende hun innser etterhvert når hun ser hvordan dere reagerer og at dere trekker dere unna henne. Ingen vil egentlig være alene, alle vil ha noen å være sammen med. Hvis hun innser det når dere trekker dere unna, kan det hende hun lærer av oppførselen sin og ikke gjør mer av det igjen, som der igjen betyr at hun kan være i vennegjengen deres igjen uten at dere trekker dere unna.

Lykke til! Håper det ordnes seg =)

Lei gutt

08.09.2017 kl.16:19

Jeg vet ikke om vennene mine er dårlige eller gode de snakker alltid om voldtekt og sånne ting å det virker som om de ikke liker meg den ene er snill mot meg den andre er bare snill mot han og det føles ut som om jeg aldri bestemmer hva vi skal finne på

Gode venner

08.09.2017 kl.18:26

Lei gutt: Hvis du føler det sånn, føles det for meg som det beste er å finne seg noen andre venner som er bedre for deg og som ikke snakker hele tiden om voldtekt.

Du trenger ikke være sammen med noen dersom du ikke vil det selv! I et vennskap skal det være en tosidig respekt, hvor begge skal kunne få lov å bestemme. Noe annet er at det kan være lurt å finne noen andre venn(er) som er mer lik deg når det gjelder interesser og det dere gjør, for da spiller det med å bestemme ikke noen rolle, siden begge liker det.

Hvis ikke, så kan du også prøve å snakke med dem om det du føler. Er de ekte venner, vil de lytte og respektere deg, men hvis ikke virker det for meg som du kunne ha godt av noen andre venner som er mer lik deg og bedre =) Håper det vil gå bra!

Anonym

01.10.2018 kl.16:24

Hei, jeg har to venner som jeg er utrolig glad i men, hun ene kan bestemme veldig på oss to andre, i dag så var jeg med de vennene, det var veldig gøy, men så hadde de to andre avtalt at de skulle ordne negler sammen. Og da spurte jeg om jeg kunne bli med å se på, de skjønte ikke hvorfor jeg ville bli med å se på. Vi skulle gå hjem til henne ene men så kom moren til hun vi skulle hjem til å hentet de to, men da sa de vennene mine at det ikke var plass i bilen så da måtte jeg gå hjem alene og de kunne kjøre bil hjem til hun ene vennen. Jeg føler meg veldig 3 hjul på vognen. Jeg prøver og prøver, jeg gir de godteri og alt for at vi skal kose oss sammen. Men jeg får aldri noe tilbake. Jeg er alltid siste valg

Gode venner

01.12.2018 kl.21:03

Anonym: Ta det opp med dem og fortell hvordan du føler det. Og det kan hende de lærer av det. Det skal ikke være nødvendig å føle seg utenfor. Vær litt bestemt selv, og ikke gi bort din egen makt. våg å si ifra og se på hva du kan lære av den situasjonen du er i.

Det kan godt hende dere/du klarer å fikse dette uten at vennskapet faller fra hverandre. Du er jo utrolig glad i dem og da ville det nesten vært dumt å bare forlate dem og så ende opp med å sitte ensom. Er de ordentlige gode venner, vil de forstå og ta til seg når du forteller hvordan du føler deg. Det kan godt hende de ikke er helt klar over måten de oppfører seg mot deg og den måten de får deg til å føle seg på . Det bare skjer. Når en er ung, vet jeg det kan være mye dramatikk og opp og nedbakker rundt vennskap fordi det er mange følelser i sving og egoet kan være litt stort.

Håper virkelig det ordner seg.

Anonym

20.10.2018 kl.14:40

Har hatt ei slik bestevenninne,opptil for ei uke siden hvor jeg bare bestemte meg for at nå var det nok.Var jeg som brøt,og denne gangen blir det aldri noen vei tilbake.

Når det er sagt,brøt jeg med mine to beste venninner gjennom veldig mange år.Jeg har vært gjennom ei livskrise,hvor de begge har vært veldig kjær for meg.Men fordi jeg har forandret meg såpass,blitt voksen?Kan man si det?Så har jeg bare fått nok.Å bli satt til side fordi DE er lei meg er et større svik enn alt jeg har vært gjennom.Det var nøye gjennomtenkt "bruddet" med de to.Hun ene har vært et av og på vennskap siden ungdomsskolen.Vi er begge voksne nå.Det er ikke sårt i det hele tatt mer.Men i etterkant av bruddet med henne har jeg hatt det veldig vondt.Har så mange brutte relasjoner bak meg at når jeg bryter med de få jeg har kjent lengst,blir jeg helt nedbrutt selv også.

Når det kommer til den andre venninna mi,fikk jeg bare fullstendig nok.Hun har en lik livssituasjon som alt jeg har vært gjennom og mer til.Var på besøk hos henne for ei uke siden og skjønte raskt at jeg var ikke inkludert i noen oppmerksomhet rundt ei markering de har hatt.Det var min dråpe.Har ingen dårlig samvittighet for henne heller.Har grått meg gjennom de såre følelsene.Men det er trist.Vi har kjent hverandre hele voksenlivet.Nå er det meg som ikke klarer ta i mot mer,dessværre.Thats life.

Ønsker meg nye venner.Bare ikke folk som står i mye dritt som jeg har hatt langt over ørene det siste tiåret.Vet bare ikke helt hvordan komme i kontakt med dem enda.Har prøvd en masse aktiviteter her jeg bor,men er for få folk på denne plassen.Får ta en dag om gangen og tiden til hjelp...

Gode venner

01.12.2018 kl.21:05

Anonym: Tenk på hvordan et barn får venner. Blant barna får de venner bare av å leke sammen. Snakk med de du ser på en butikk eller spør om å få sitte på samme bord sm en annen som sitter alene på en café eller noe. Ikke vær redd for å snakke.

Tidligere i bloggen min postet jeg et bilde som sa: Fremmede er bare venner du ikke kjenner. :-) Håper det ordner seg . Hvis ikke så finnes det mange for eksempel diskusjonsgrupper på facebook for spesifikke interesser. Hva interesserer du deg for? Kanskje du finner deg venner i ulike diskusjonsgrupper på venner du ender opp med å snakke og til og med være sammen med?

Tove linn

22.10.2018 kl.15:06

Sykt bra

Skriv en ny kommentar