9 tips til ting å gjøre når det regner

Er det gråvær og du vet ikke hva du skal gjøre? 

Her er mine tips til hva du eller dere kan gjøre når det regner:

(bilder fra pixabay.com)

1. Spille spill
Har du en kortstokk kan dere ha det kjempegøy. Ta en omgang med kortspillet <gris> som alltid er en klassiker og noe alle kan. Hvis du er alene er det fint å legge kabal eller prøve å bygge en pyramide av kortene i kortstokken. 

Hvis du eller dere er av den digitale type  kan data eller tv-spill fungere like bra. Finnes det 2 player eller mer kan dere ha turnering og spille mot hverandre tur etter tur. List gjerne opp et skjema, omtrent lik en tabell som fotball- og håndballturneringene har.



2. Se en film
 


3. Lage mat / bake noe
Hva er vel bedre å bake noe som du/dere atpåtil kan spise etterpå? Dere kan lage enten vafler, muffins, kake eller noe annet. Mulighetene er mange.



4. Hobbykveld
Liker du / dere å være kreativ? Da kan dere lage noe (strikke, sy, tegne, male, o.l). Enten det er et felles prosjekt eller noe eget har ingenting å si. Hvis dere er flere og den ene liker f.eksempel å tegne, mens den andre er mer av strikke eller sytypen spiller det ingen rolle. Her er det fokus på fellesskapsfølelse og det å kunne ha venner når en er kreativ. Ved de ulike interessene og det dere gjør kan dere kombinere det og lage noe større prosjekt ut av det slik at dere fyller igjen hverandres mangler. 
 


5. Gå ut likevel
Du eller dere kan gå ut selv om det regner. Gjør det noe at du blir våt av regnet? Det kan innimellom være gøy å kjenne på hvordan det er å være ute når det regner. Litt regn har aldri skadet noen.


6. Karaoke
Liker du eller dere å synge? Karaoke er alltid gøy enten om det er alene eller med venner, bekjente eller andre familiemedlemre. Du behøver nødvendigvis ikke å ha karaoke maskin, men kan synge via karaokesanger du finner på youtube. Søk f.eksempel etter <karaoke songs>.

 


7. Bygge lego
Føler du deg for stor for lego? Legg vekk den tanken. Lego blir du aldri for gammel til. På en regnværsdag er det bare fint å ha noe å gjøre og her kan lego som passer for store og små passe perfekt.

Som et alternativ tips kan du også legge puslespill. Hvor mange brikker klarer du? 500? 1000? 5000? Er det et bilde du har lyst til å pusle er det på tide å gripe muligheten du har her og nå!




8. Les en bok, løs kryssord eller noe annet lignende


9. Surfe på internett
På gråværsdager kan du og surfe på internett, blogge, lese blogger og lignende. Kanskje finner du noen å prate med? Pass bare på å ikke oppgi personinfo til fremmede du ikke kjenner eller vet hvem er. Nettvett er viktig!


Har du andre tips? :-)

2 kommentarer

Øygaard

18.07.2016 kl.12:23

Veldig gode tips :D

Marit

21.03.2017 kl.14:49

Takk for gode tips! :)<3

Skriv en ny kommentar

hits