3 enkle tips før du googler:

(Kilde:pixabay)
1) Tenk selv
Er det et spørsmål eller noe du lurer på, bør du først prøve å tenke selv. Det er meningen at du skal "streve" litt før du har en løsning fordi når du har funnet en løsning (uten google til hjelpemiddel), sitter du igjen med en enorm mestringsfølelse og selvtilliten din vil også stige jo mer du fortsetter i dette sporet fordi du blir mer klar over at du kan klare å tenke selv frem til det du lurer på.

Husk at hjernen er en muskel som også må trenes. Det blir akkurat samme som at hvis du unngår å være fysisk aktiv, så blir også føttene dine svake og du klarer ikke å gå store avstander slik som du brukte før.

Ikke la google gjøre deg om til en idiot.

Nå finnes det også såkalt "kryssordhjelp" på internett, hvor du kan søke på det ordet du lurer på, men da forsvinner all mening med kryssord bort. Når du bare kan søke og få umiddelbar løsning på alt, hva er vits med å løse kryssord da? Løser du ikke kryssord eller lignende fordi det er en måte å holde hjernen i aktivitet? Tenk og prøv på egen hånd, før du tar et valg om å søke. Du kan gjerne bruke slike søkehjelp, hvis du VIRKELIG står fast og har prøvd i en lang stund uten å komme noen vei, men før det hvis du står fast; prøv å finn ut hva de andre løsningsordene er, kanskje du kommer på når du har flere bokstaver i det ordet du ikke vet noe om.

2) Unngå avhengighet
Ikke la google (eller andre søkemotorator) bli en avhengighet til umiddelbar mer informasjon og en 'dings' der du alltid med en gang får vite 'svaret' på alt.

Du kan gjerne søke på google for å gjøre research (hvis du gjør det). Det gjør jeg selv å om det er noe jeg skal "selvstudere", men prøv å ha en balanse på det sånn at du ikke blir avhengig og mister evnen til å tenke selv.

3) Vær kritisk
Vær kritisk til det du leser / ser / hører på internett og generelt ellers. Det du leser etter et søk på google er kun sannheten/meningen/erfaringen til en person (den personen som har skrevet/sier det).

Du kan gjerne ta i mot råd fra det du finner etter et søk på google, men før det bør du gå tilbake til punkt 1 og tenke og føle om det virkelig er et råd til DITT eget beste? Hva sier følelsen din om det rådet du tenker på å følge? Er det en god eller dårlig følelse? Lytt innover i deg selv og vit at alt som du leser eller ser etter et internettsøk (eller i en bok), er kun et annerledes perspektiv på hvordan livet også kan være. Det er ingen som sitter på fasitsvar for alle i hele verden.

Selv har jeg også skrevet mye gjennom blogg, men her kommer jeg tilbake til det jeg har nevnt at det behøver ikke å si at alle er enige. Kanskje er du enig i noe, men uenig i noe annet. Jeg som alle andre sitter ikke på et fasitsvar for absolutt alle, men jeg er klar over at google og om du bare bruker på en reflektert og balansert måte; at du tenker selv og er kritisk til det du leser/ser så kan du lære å se livet fra flere ulike perspektiver. Du kan studere deg frem til emner som du er interessert i å lære mer om. Når du kommer litt i dypden, får du økt forståelse for at livet er faktisk ikke så ensforming som det virker som. Alle har sin greie og mening og det er ingen som sitter på et fasitsvar for hvordan alt er for absolutt alle. Når du observerer mange forskjellige blogger så opplever du også (eller jeg har gjort det), at man kan i visse tilfelle virke veldig like hverandre fordi man deler interesse eller/og har noen av de samme synspunktene. Poenget er ikke å skille seg mest mulig ut, men å gjøre det som føles riktig for seg selv.

Google og andre søkemotorator er litt som et leksikon i digital form, slik jeg ser det.

 
Disse 3 punktene gjelder forsåvidt ellers i livet også. På for eksempel med reklame du ser på tv eller i annonser kan også sitatet over være aktuelt.

Når det var black friday eller før jul, var det noen som så i en brosjyre eller på annonser som er overalt på f.eksempel internett hvor mye de prøvde å få alle tingene dem selger til "et kupp" og noe du bare MÅ ha? De prøver å manipulere og lokke med gode ord, for å selge dårlige varer. Ikke la deg blende av den illusjonen.

Det er også stadig at butikker bukner av tilbud og salg, men før du kjøper noe bare fordi det er på salg bør du tenke om du virkelig trenger det. Hvis du ikke trenger, hvorfor kjøper du da? Tenk på de pengene du kunne spart og brukt til noe annet om du lot være å kjøpe alt du egentlig ikke trenger, bare fordi det er på salg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits