Litt om distraksjoner

Har du wifi eller 4g hele tiden på?

Etter hver bruk hvis jeg er på internett på mobil, så skrur jeg av wifi og jeg har heller ikke på wifi eller 4g fordi det tar bort fokuset på andre ting som er viktigere enn å hele tiden være online. Det betyr at jeg får ikke opp varsler fra diverse sosiale medier med en gang noe nytt skjer, noe som der igjen gjør at jeg ikke blir distrahert med det jeg holder på med i øyeblikket.

Skulle jeg ha wifi eller 4g hele tiden på og i tillegg med en lyd som støtt og stadig *piper* med nye varsler ville jeg ikke fått mye gjort. Når jeg holder på med noe, liker jeg å ha full konsentrasjon. Det som tar vekk konsentrasjonen min og gjør at det "arbeidet" jeg i øyeblikket holder på med ikke blir så bra, er om det hele tiden piper med varsler fra sosiale medier.

Hvis jeg jobber med noe på selve dataen, så bruker jeg å lukke nettleservinduet. Et annet tips kan være å fjerne bokmerkene til for eksempel facebook, twitter eller andre sosiale nettverk du bruker fra nettleseren din. For å komme inn på f.eksempel facebook gjør du det tyngere for deg selv fordi du må hele tiden skrive inn nettaddressen, istedenfor det enkle med å bare trykke på bokmerket.

Selv mener jeg det er fint vi har internett. Ikke at jeg vet hvordan det er på barneskolen nå, men skolen burde lære elevene å ta i bruk denne nye teknologien på en positiv måte som der igjen vil føre til at de bruker nettet som enda en mulighet til læring og personlig utvikling. Det er mye gøyere å lære om en gjør noe på egen hånd, istedenfor å bare sitte å hører på det en lærer forteller eller skriver på tavla.

Jeg har også observert i aviser og blogger her på blogg.no at det viser seg å være skoleklasser som jobber med et eller annet prosjekt, og en av oppgavene de har fått er å blogge om prosjektet sitt. Det synes jeg er bra! Men uansett bør alle også innimellom ha en pause fra sosiale medier og internett med å bare holde på med sitt uten å tenke på å måtte publisere og dele alt en gjør og tenker så fort lysten er der. Alle har godt av en pause fordi det kan fort bli for mye *informasjon* fra alle kanter.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Gode venner

Gode venner

Oslo

Velkommen! Bidrar med egne tanker og erfaringer som kan være til hjelp for andre der ute.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits