Til de som snakker mye om sykdom og problemer

Er det noe jeg har observert er det alle som hele tiden snakker veldig mye om alle problemene sine. Det har fått meg til å tenke tilbake på et sitat jeg husker for noen år siden, som er det på bildet under.

"Snakk mer om dine velsignelser,
mer enn du snakker om dine problemer.
Det du fokuserer på vil utvides".

 

Hvis du fokuserer på alle problemene du har, så vil det også utvikles seg og da får du enda flere problemer og kanskje doble diagnoser og enda mer sykdom. Du blir rett og slett sykere. Tenk litt på hva du fokuserer på. Finner du ikke noen velsignelser ved deg selv og ditt liv akkurat nå, prøv å tenk litt mindre og bli flinkere til å se de små detaljene. Det kan også være noe du nylig har gjort, alt fra dagligdagse oppgaver, eller noe som du har klart å mestre/er fornøyd med.

Jeg kjenner ikke deg og vet ikke hvem som leser dette. Hva dine velsignelser er, vet jeg ikke, fordi alle mennesker er ulike og har forskjellige interesser og liv.

 

Det er viktig å bemerke seg at jeg mente ikke at det ikke skal være åpenhet om psykisk helse og at det skal bli helt slutt snakk om det og sånne problemer folk har, fordi gjennom at man snakker (eller skriver) om noe kan det jo også gjøre at folk får økt forståelse for hverandre. Dette innlegget var for det meste kun for å be folk tenke litt på det de faktisk fokuserer livet sitt på. Kanskje er det til deg jeg skriver, det vet jeg ikke. Hvis det er til deg, da føler du kanskje at dette innlegget traff noe i deg, som gjorde at nettopp DU stoppet opp for å lese dette.

Jeg tror at en bedre verden, får man om hver enkelt fokuserer på sine egne velsignelser og talenter. Finn din greie og gjør det, følg lidenskapen, en drøm du har, da vil du legge merke til at du også utvikles som person og kanskje etterhvert blir det du gjør også å utvikles seg til noe større som du kan kombinere tvers om med noe annet, eller muligens være en del av et enda større prosjekt hvor flere mennesker må jobbe sammen for at det skal bli en enhet. Det kan være hva som helst, om det ikke er som en jobb... kanskje det er som en hobby eller annen fritidsaktivtet? En plass må du begynne og først må du være amatør før du kan bli profesjonell. Se litt på hva du liker å gjøre, det som fenger interessen din, lidenskap og som du vil gjøre mer av. Når du har funnet det, da er du på rett vei.

Det du liker å gjøre, kan like godt involvere andre mennesker, for eksempel å hjelpe, hjelpearbeid eller noe med dyr, osv. Kanskje er det å bli medlem av en hjelpeorganisasjon riktig for deg, for eksempel Røde Kors.

 

 


 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits