hits

Oljeboring utenfor i Lofoten /vesterålen?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/ap-og-de-blaablaa-kan-aapne-for-konsekvensutredning-utenfor-lofoten/a/24140033/

Jeg leser på VG at Høyre, Frp, AP står klare til å åpne for oljeboring i Lofoten, men vet de ikke at Lofoten håver inn store summer bare gjennom turisme? Hvorfor kan ikke Norge heller satse mer på turisme, det blir en vinn vinn situasjon for miljøet og kloden vi bor på. Turisme er også mer langsiktig. Olje blir det en dag slutt på og olje avhenges alltid av verdien og hvor ettertraktet det er.

Her i Norge har vi en av verdens vakreste naturområder også ødelegger vi alt rett foran nesa? Blir det oljeboring i Lofoten vil det være et større tap for hele Norge til sammenlagt. De pengene for oljeboring kommer mest topp politikerne til gode.

På sommertid er det godt over 200 000 turister eller noe som besøker Lofoten. Det kan godt hende det er flere, men turistene legger inn penger til folk flest. Turistene benytter seg av butikker, kollektiv, attraksjoner i Lofoten og mye mer. De gir millioner av penger til de som jobber i butikk, med turisme og reiseliv.

Åpner de for oljeboring og havet blir helt svart of forurenset, så forsvinner all de naturskjønne omgivelsene i Lofoten. Vil turistene fortsette å besøke Lofoten og Norge generelt da? Med oljeboring går pengene bare til de rikeste, rett i statskassa og til politikernes nytte og litt til dem som jobber i oljebransjen som allerede har lønn langt over gjennomsnittet. Hvis lønn ikke betyr noe, som sånn noen sier... Så hvorfor må folk jobbe med lønn? Kunne de ikke heller jobbet gratis eller gått ned i lønn til 100 000. De trenger ikke jobbe med 700 000 i lønn dersom lønna ikke betyr noe.

Det går også an å protestere, og om mange nok går sammen så kan det blir en aksjon mot staten og topp-politikerne generelt. De pengene de får for oljeboring går mest til topps politikernes lomme og til å sende ut av landet og investere i en atomkrig..... og har ikke Norge allerede mere nok penger i lomma si?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar